Elaborem propostes per apropar el currículum escolar al currículum cultural amb les TAC

Elaborem propostes per apropar el currículum escolar al currículum cultural amb les TAC
Professorat: Àlex Escuder - Àlex Egea - Elisabet Higueras

Sessió I: 01/07/09 - Perquè TAC i no TIC???

Hola a tothom,

Tal i com heu pogut apreciar en el títol del curs, la proposta de treball combina dos eixos principals: el treball amb tecnologies a l'aula i la creació de propostes didàctiques per a treballar temes que interessen als joves de forma curricular (directament o de forma transversal).

Durant les dues primeres sessions hem considerat oportú situar ambdós temàtiques monogràficament. Per tant, avui començarem a parlar de TAC. Suposem que us haureu preguntat el perquè d'aquest canvi de nomenclatura, no? Doncs bé, intentarem situar el context de la proposta, desvetllat diferents aspectes relatius a les tecnologies que cada cop ens trobem amb més freqüència als centres, i resoldre tots aquells dubtes que vagin sorgint en relació a aquest tema.

Primerament, parlarem de societat del coneixement (i perquè no de societat de la informació?), situant el context de treball que tenim als centres, les característiques de l'alumnat i els enfocaments de treball a l'aula amb tecnologies.

Segonament, parlarem del model d'ensenyament del que partim, valorant diferents possibilitats i veient quines implicacions i propostes podem pensar segons el nostre model docent.

Per últim, obrirem el nostre propi bloc personal i penjarem totes les adreces al bloc conjunt d'aula. També us presentarem el wiki del curs. Acabarem així amb una petita pràctica que us permetrà tenir el vostre propi espai a la Xarxa.

Esperem que la sessió us agradi!

Per saber més...
La generació Einstein


Web 2.0


La revolución de los medios y los "prosumers"


També us deixem aquí el ppt de la sessió:

3 comentaris:

Elisabet Higueras 1 de juliol del 2008, a les 15:14  
L'autor ha eliminat aquest comentari.
David Caparrós 1 de juliol del 2009, a les 21:44  

La sessió d' avui ha estat molt entretinguda i engrescadora.M' han semblat molt interessants els continguts.La cosa promet!

Elisabet Higueras 6 de juliol del 2009, a les 0:28  

A veure si continuem així ;-)

Escola d'estiu 2009

BENVINGUDA

Benvinguts i benvingudes al curs "Elaborem propostes per apropar el currículum escolar al currículum cultural amb les TAC" de l'escola d'estiu de ROSA SENSAT'09.